
Jadłospis
Wtorek, 15.04.2025
Śniadanie (szwedzki stół): mleko, polędwica sopocka, twarożek z szczypiorkiem, warzywa do wyboru, chleb zwykły i słonecznikowy z masłem, herbata owocowa
Alergeny: 1,7
Zupa: rosół z makaronem
Alergeny: 1,9
II danie: potrawka z kurczaka, ziemniaki, surówka z warzyw mieszanych z sosem winegret, kompot wieloowocowy
Alergeny: 1,7,10
Podwieczorek: sałatka jarzynowa, grahamka z masłem, herbata z cytryną
Alergeny: 1,3,7,9,10
Środa, 16.04.2025
Śniadanie (szwedzki stół): granola czekoladowa na mleku, schab pieczony, ser żółty wędzony, warzywa do wyboru, kajzerka i chleb żytni
z masłem, melisa z miodem
Alergeny: 1,7
Zupa kapuśniak z ziemniakami
Alergeny: 1,9
II danie: bitki wp. w sosie własnym, kasza gryczana, buraczki na zimno z jabłkiem i cebulką, sok "Minionkowy (jabłko, mirabelka, marchew, cytryna)
Alergeny: 1
Podwieczorek: ryż gotowany na mleku z musem malinowym
Alergeny: 1,7
Czwartek, 17.04.2025
Śniadanie (szwedzki stół): kakao, szynka z indyka, pasta z makreli, warzywa do wyboru, , chleb zwykły i lniany z masłem
Alergeny: 1,3,4,7
Zupa pomidorowa z makaronem
Alergeny: 1,7,9
II danie: kopytka z sosem pieczarkowym, marchewka z chrzanem, sok
Alergeny: 1,3,7
Podwieczorek: mus serowo-wiśniowy, chałka z masłem
Alergeny: 1,7
Piątek, 18.04.2025
Śniadanie (szwedzki stół): kasza kukurydziana na mleku, pasta mięsna, jajko na twardo, warzywa do wyboru, chleb zwykły i grahamka z masłem, mięta z miodem
Alergeny: 1,3,7
Zupa: fasolowa z zacierkami
Alergeny: 1,9
II danie: ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot wiśniowy
Alergeny: 1,3,4
Podwieczorek: galaretka, biszkopty, melon
Alergeny: 1
Wtorek, 22.04.2025
Śniadanie (szwedzki stół): kakao, parówki z szynki, keczup, dżem, warzywa do wyboru, chleb zwykły i słonecznikowy z masłem
Alergeny: 1,7
Zupa grochowa na wędzonce z ziemniakami
Alergeny: 1,9
II danie: makaron z truskawkami i serem, kompot wieloowocowy
Alergeny: 1,7
Podwieczorek: grahamka z masłem, jabłko pieczone, herbata z cytryną
Alergeny: 1,7
Środa, 23.04.2025
Śniadanie (szwedzki stół): płatki kukurydziane na mleku, kiełbasa szynkowa, ser żółty tarty, warzywa do wyboru, chleb zwykły i żytni z masłem, melisa z miodem
Alergeny: 1,7
Zupa: krem z buraków z groszkiem ptysiowym
Alergeny: 1,7,9
II danie: spaghetti carbonara, ogórek zielony, sok "Eliksir Elfów" (jabłko, gruszka, czerwona porzeczka)
Alergeny: 1,3,7
Podwieczorek: koktajl porzeczkowy, bajgiel z masłem
Alergeny: 1,7
Czwartek, 24.04.2025
Śniadanie (szwedzki stół): kawa Inka na mleku, karczek od szwagra, pasta rybna ze szczypiorkiem, warzywa do wyboru, chleb zwykły i lniany
z masłem
Alergeny: 1,4,7
Zupa pieczarkowa z kaszą perłową
Alergeny: 1,7,9
II danie: pałka z kurczaka pieczona, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot truskawkowy
Alergeny: 1
Podwieczorek: warzywa z dipem czosnkowym, grahamka z masłem, herbata z cytryną
Alergeny: 1,7
Piątek, 25.04.2025
Śniadanie (szwedzki stół): zacierki na mleku, szynka biała, pasta jajeczna, warzywa do wyboru, chleb zwykły i słonecznikowy z masłem, mięta
z miodem
Alergeny: 1,3,7
Zupa kalafiorowa z ziemniakami
Alergeny: 1,7,9
II danie: pulpet rybny w sosie pomidorowym, kasza bulgur, sałata ze śmietaną, kompot wiśniowy
Alergeny: 1,3,4,7
Podwieczorek: kisiel malinowy, chałka z masłem, crispy
Alergeny: 1,7